2012. április 11., szerda

Pöttyös



Húsvét lévén, házunk táján nem csak a nyuszik jelentek meg hanem a bárányok is, aranyos kis pöttyök formájában. Mit tehet ilyenkor egy aromaterapeuta anyuka? Kinyitja az aromaterápiás könyveit, és persze az aromás dobozát, lévén húsvét hétvége, tehát abból kavarunk ami itthon van.

Illóolaj keverék bárányhimlőre:
naponta kétszer kenjük be a hólyagos bőrfelületet a hólyagok leszáradásáig.

15 ml makadámia (macadamia ternifolia) növényi olaj
1 ml teafa (melaleuca alternifolia) illóolaj
2 ml balzsamos szuhar (cistus ladaniferus) illóolaj
2 ml széleslevelű levendula (lavandula latifolia) illóolaj
2 ml rózsafa (aniba rosaedora) illóolaj

A makadámia olaj összetevőiben hasonlít a mandulaolajhoz, viszont a bőrön szárazabb érzetet hagy maga után. Magas olein- és palmitoleinsav tartalmának köszönhetően táplálja, védi nyugtatja  bőrt.Az érzékeny bőr hatásos ápolója, elősegíti a striák, hegek, kisebb felszíni sérülések gyógyulását.

A teafa illóolaj nagyon erős antibakeriális, antivirális hatású. Stimulálja az immunrendszert, szárítja, fertőtleníti a hólyagocskákat.
A balzsamos szuhar legfőbb erénye, hogy sebgyógyító, hegsimító és nyirokrendszer stimuláns.
Hatását kiegészíti és erősíti a széleslevelű levendula illóolaj melynek linalol tartalma az orvosi levendulának csaknem kétszerese ezáltal csodálatos  hámosító.
Ugyanígy a hámosodást, sebgyógyulást segíti a rózsafa illóolaj is

Ezeknek az illóolajoknak a keverékével külsőleg elősegítettem a hólyagok leszáradását és a hegek begyógyulását, belsőleg pedig a bőrön keresztül a véráramba juttatott illóolajok segítették az immun- és nyirokrendszer munkáját.

Felhasznált irodalom: 
D.Baudoux:  L'Aromatherapie. Ed. Amyris, Bruxelles, 2002.

Nincsenek megjegyzések: