2012. március 8., csütörtök

Mákos arcradír



Íme egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető recept azoknak, akik a sós, illetve cukros, házi készítésű arcradírokat túlságosan durvának, sebzőnek érzik, a zabpelyhes-diós arcradírokat pedig nem eléggé hatékonynak, túl enyhének. Ennek a radírnak a keménysége a kettő között van: hatékony, de nem karcolja a bőrt.

A levendulaolaj tisztítja, fertőtleníti és összehúzza a pórusokat, megnyugtatja bőrt, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású.
A zöld agyag önmagában is a legjobb, legegyszerűbb megoldás az arcbőr napi tisztítására, mert finom szemcséi eltávolítják az elhalt hámsejteket, és magukhoz kötik a szennyeződéseket. Ebben a keverékben a krémszerű konzisztenciát is neki köszönhetjük.
A folyadék, amivel elkeverjük az arcradírt, lehet víz is, de még jobb, ha gyógyteával készítjük el. A kamillatea fertőtlenítő hatású, de például Szabó György pattanásos bőrre közönséges galajból készült teát javasol arclemosóként.

A mákot daráljuk meg kávédarálóban, alaposan, minél apróbb szemcséjűre.
Egy kis tálkában összekeverünk:
1 teáskanál alaposan megdarált mákot
1 teáskanál agyagot
1 nagy csepp mézet
3-4 teáskanál kamillafőzetet
1 csepp levendula illóolajat

A kész keveréket felvisszük az arcra, a szem környékét kihagyva, és körkörös mozdulatokkal masszírozva leradírozzuk az arcbőrt. Leöblítjük, végül bekenjük az arckrémünkkel.

Nincsenek megjegyzések: